Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες

Αρχική » Εκπαιδευτικά εργαλεία » Ημερίδα: Σχεδιάζοντας και αξιοποιώντας ψηφιακά διδακτικά σενάρια

Ημερίδα: Σχεδιάζοντας και αξιοποιώντας ψηφιακά διδακτικά σενάρια

imerida1Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016, από 09.00-16.00, η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών διοργανώνει Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο: «Σχεδιάζοντας και αξιοποιώντας ψηφιακά διδακτικά σενάρια».
Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος της  Ημερίδας είναι η παρουσίαση της γενικότερης εικόνας χρήσης ψηφιακών σεναρίων, καθώς και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση των ψηφιακών δειγματικών διδακτικών σεναρίων, που εκπονήθηκαν από ομάδες μελών ΔΕΠ, Σχολικών Συμβούλων και Εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο υλοποίησης της Ψηφιακής Πλατφόρμας «Αίσωπος», από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Αναλυτικότερα, στην Ημερίδα θα γίνει μία γενική παρουσίαση των διεθνών πρακτικών, καθώς και της αξίας της χρήσης ψηφιακών σεναρίων στη διδακτική πράξη, στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους εκπονητές των ψηφιακών σεναρίων να παρουσιάζουν τα δικά  τους σενάρια σε χωριστές συνεδρίες και να συζητήσουν μαζί τους ζητήματα διδακτικής και εκπαιδευτικής χρήσης των σεναρίων στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα. Σε αυτές τις συνεδρίες, θα μάθουν πώς μπορούν να σχεδιάζουν δικά τους ψηφιακά σενάρια μέσω της πλατφόρμας, να τα χρησιμοποιούν και να τα βελτιώνουν, όποτε εκείνοι θέλουν.
Η Ημερίδα έχει στόχο την εξοικείωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τη χρήση των ψηφιακών σεναρίων, καθώς και την απάντηση ερωτημάτων όπως «πώς μπορώ να αξιοποιήσω ψηφιακά σενάρια στην καθημερινότητα της σχολικής τάξης;», «θα μπορέσω να συμβαδίσω με το αναλυτικό πρόγραμμα του μαθήματος;», «μήπως θα αφιερώσω υπερβολικό χρόνο και έτσι δε θα ανταποκριθώ στην κάλυψη της ύλης;», τα οποία τους  απασχολούν γενικότερα.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών (Ψυχάρη 10, Ν. Ψυχικό) και είναι προσκεκλημένοι όλοι οι εκπαιδευτικοί των ελληνογαλλικών σχολείων, καθώς και των δημόσιων και άλλων ιδιωτικών σχολείων.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πρόγραμμα Ημερίδας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δήλωση συμμετοχής για τα εργαστήρια στο τηλέφωνο: 210.6712.555
ή στο email:  
info_grammateia@ursulines.gr
γράφοντας Ονοματεπώνυμο, Ειδικότητα, Σχολείο, Κινητό τηλέφωνο

Advertisements
Follow Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες on WordPress.com

Πληκτρολογήστε το email σας για να ακολουθήσετε αυτή την ιστοσελίδα και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για νέες δημοσιεύσεις μέσω email.