Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες

Αρχική » Εκπαίδευση » Το καλοκαίρι του 2016 το Minecraft Edu Edition στην Εκπαίδευση

Το καλοκαίρι του 2016 το Minecraft Edu Edition στην Εκπαίδευση

minecraftH Microsoft ανακοίνωσε την απόκτηση του MinecraftEdu και την επένδυση σε μια νέα έκδοση με την επωνυμία Minecraft: Education Edition, η οποία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2016 απευθυνόμενη σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να αξιοποιήσουν το πάθος των παιδιών για το Minecraft.

Από το 2011, το MinecraftEdu – μία εκδοχή του Minecraft, σχεδιασμένη ειδικά για σχολικές τάξεις – έχει φτάσει σε περισσότερες από 7.000 τάξεις, σε περισσότερες από 40 χώρες ανά τον κόσμο, με τεράστια επιτυχία.Σε συνεργασία με το Teacher Gaming LLC, ο νέος τίτλος θα βασιστεί πάνω στις γνώσεις από το MinecraftEdu, προσφέροντας μια διευρυμένη σειρά λειτουργιών. Το Minecraft: Education Edition θα διαμορφωθεί τους επόμενους μήνες, με τη βοήθεια μιας online κοινότητας εκπαιδευτικών, η οποία μεγαλώνει συνεχώς, στην ιστοσελίδα http://education.minecraft.net.

«Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Minecraft ταιριάζει τόσο καλά στη σχολική τάξη, είναι επειδή αποτελεί έναν γνώριμο, δημιουργικό παιδότοπο,» δήλωσε ο Vu Bui, COO της Mojang. «Έχουμε παρατηρήσει ότι το Minecraft υπερβαίνει τις διαφορές στους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης καθώς και στα συστήματα εκπαίδευσης ανά τον κόσμο. Είναι ένα ανοιχτό πλαίσιο το οποίο δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να έρχονται κοντά και να δημιουργούν μαθήματα γύρω από τα πάντα σχεδόν».

Ιστότοπος: https://minecraftedu.com/
Πηγή: in.gr

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Follow Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες on WordPress.com

Πληκτρολογήστε το email σας για να ακολουθήσετε αυτή την ιστοσελίδα και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για νέες δημοσιεύσεις μέσω email.