Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες

Αρχική » Ποιος είμαι

Ποιος είμαι

Advertisements

voutsinakisΟνομάζομαι Κώστας Βουτσινάκης και είμαι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ70). Γεννήθηκα στην Αθήνα. Ασχολούμαι με θέματα Πληροφορικής  από το 1983.

Είμαι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας (1988). Το 2000 απέκτησα με άριστα το Πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (εξομοίωση). Επίσης κατέχω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδακτική της Τεχνολογίας & Ψηφιακά Συστήματα», στην κατεύθυνση της Ηλεκτρονικής Μάθησης (e-Learning), του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά (2009), με βαθμό άριστα (9,08).

Εργάστηκα ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός τα έτη 1996-97-98-99. Τη σχολική χρονιά 1997-98, ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός, ασχολήθηκα και με την διδασκαλία της χρήσης των υπολογιστών στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού.

Διορίστηκα ως μόνιμος εκπαιδευτικός το 1999 στην Πάτμο. Στο Δημοτικό σχολείο του Κάμπου Πάτμου είχα την τύχη να δημιουργήσω ένα σύγχρονο εργαστήριο Πληροφορικής κατόπιν δωρεάς του Nicholas Negroponte (ΜΙΤ)

Image4

Εκείνη την περίοδο συνεργάστηκα με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Ρόδου και τον καθηγητή κ. Κώστα Τσολακίδη (Π.Τ.Δ.Ε. Ρόδου) στο Έργο ΣΧ.Ε.Δ.Ι.Α. (Δικτυακός Ιστός Αιγαίου), όπου και οργάνωσε τα εργαστήρια υπολογιστών στα σχολεία της Χώρας, του Κάμπου Πάτμου και των Αρκιών.

Το γεγονός που μου έμεινε αξέχαστο ήταν η δικτύωση του 1/θ Δημοτικού Σχολείου Αρκιών μέσω του Έργου ΣΧ.Ε.Δ.Ι.Α. το 2000 (οι Αρκοί είναι ένα μικρό νησάκι κοντά στην Πάτμο, με ελάχιστους κατοίκους και τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά είχε ένα μόνο μαθητή). Το σχολείο επικοινώνησε με τον υπόλοιπο κόσμο μέσω του Διαδικτύου (με χρήση multimedia pc εξοπλισμένου με webcam και mic).

Το 2000 αποφοίτησα με Άριστα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Σεπτέμβρη του 2000 συμμετείχα στο έργο της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ και συγκεκριμένα στο Πιλοτικό Πρόγραμμα «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ» (εισαγωγή της Πληροφορικής και του Ιnternet στα Δημοτικά Σχολεία) υπό την επίβλεψη του καθηγητή Πληροφορικής κ. Αριστοτέλη Ράπτη.

Συμμετείχα ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών στις Νέες Τεχνολογίες, στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης του ΠΤΔΕ Αθήνας με ονομασία «Τα Μήλα Των Εσπερίδων» την άνοιξη του 2001, υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Αριστοτέλη Ράπτη.

Από το 2001 είμαι πιστοποιημένος επιμορφωτής (Α΄επίπεδο) από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο/ΥΠΕΠΘ, στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες (Τ.Π.Ε.).

Το Σεπτέμβρη του 2001 τοποθετήθηκα οργανικά στην Α΄ Περιφέρεια Αθήνας, στο 99ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας.

To 2002 αποσπάστηκα στο Γραφείο Πληροφορικής της Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Από το Φεβρουάριο του 2002 ξεκίνησα τη λειτουργία του προσωπικού μου εκπαιδευτικού site στον κόμβο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, στη διεύθυνση http://users.sch.gr/kvoutsin . Το Φεβρουάριο του 2016 έγινε αναβάθμιση του διαδικτυακού τόπου στη διεύθυνση https://kvoutsinakis.wordpress.com/

Από το Νοέμβριο του 2002 μέχρι τον Αύγουστο του 2004 ήμουν μέλος της ομάδας ανάπτυξης σε θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Εκπαιδευτική Πύλη του ΥΠΕΠΘ.

Από το Δεκέμβριο του 2002 είμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτής από το ΕΚΕΠΙΣ.

Από το Σεπτέμβριο του 2005 είμαι πιστοποιημένος επιμορφωτής Β΄ επιπέδου στις Τ.Π.Ε.

Από τον Ιούνιο του 2003 έως τον Απρίλιο του 2010 ήμουν στέλεχος του Γραφείου Κοινωνίας της Πληροφορίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Από τον Απρίλιο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2014 ήμουν Προϊστάμενος του Γραφείου Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης (www.e-yliko.gr) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Από τον Ιούνιο του 2012 έχω οργανική θέση στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα Ανατολικής Αττικής.

Από το Σεπτέμβριο του 2014 υπηρετώ με απόσπαση στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), σε θέση επιστημονικού προσωπικού, ως Εισηγητής του Γραφείου Έρευνας, Σχεδιασμού και Εφαρμογών Α’ .

Advertisements
Follow Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες on WordPress.com

Πληκτρολογήστε το email σας για να ακολουθήσετε αυτή την ιστοσελίδα και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για νέες δημοσιεύσεις μέσω email.